Phantom 4 Pro doesn't fly with additional cameras


#1

Yesterday I tested P4P with two MAPIR Survey 2 cameras attached with supplied mount.
The drone took off the ground and landed after a while (about 5 seconds). I tried to launch it several times and got the same result.
Without cameras and mount everything worked OK. When I fly manually through DJI Go 4 with cameras attached, I don’t receive any warnings.
Help me please to find out, why mission was interrupted every time.

P.S. The very first launch was unusual. The drone took off, gained specified altitude and began to orbit and landed after having made complete circle. The option “Orbit at the end of mission” was checked and the starting point was set to 1.


#2

Vlad,

Do you have any solution for that erratic behavior?
I’m also planning to flyght with MAPIR cameras in P4P…

Thanks!


#3

Bom dia Vlad… Recentemente adquiri um P4P e fiz um teste com a câmera MAPIR Survey 3. Algo incomum aconteceu. Ele decolou e ficou ha uns 4 a 5 m de altura e não prosseguiu o plano de voo elaborado no DroneDeploy. Então desabilitei os sensores de obstáculos. Então ele decolou, na altitude programada ele foi para o ponto inicial, fez a primeira perna e começou a diminuir a velocidade programada que era de 15 m/s. Chegou a parar, e continuou de forma lenta. Concluiu o plano e retornou, mas com muita dificuldade desceu para o pouso.
Você testou algo novo nesse tempo. Conseguiu encontrar alguma resposta para seu problema?
Obs: O suporte que usei foi aquele simples que suporta até 4 mapir. Ele não obstrui a visão dos sensores.